7
35
Kačacie prsia so zemiakovo-zelerovým pyré a višňovou omáčkou

Kačacie prsia so zemiakovo-zelerovým pyré a višňovou omáčkou

40 min
2 porcie
  • 3 veľké zemiaky
  • 1/2 zeleru
  • morská soľ v mlynčeku Kania
  • 1 citrón
  • 2 lyžice masla Pilos
  • 2 kačacie prsia
  • čierne korenie v mlynčeku Kania
  • cca 100 g odkôstkovaných višní v sladkom náleve Freshona
  • cca 200 ml višňovej šťavy
  • 1 malá červená cibuľa
  • 1 lyžička trstinového cukru Belbake
  • 1 lyžička zemiakového škrobu Castello
  • čerstvá rukola (na ozdobu)

Postup

POTREBUJEME

  • panvicu
  • ponorný mixér
  • alobal

Zemiakovo-zelerové pyré

Zemiaky a zeler očistíme, nakrájame na menšie kúsky a uvaríme vo vriacej osolenej vode domäkka. Scedíme a rozmixujeme dohladka. Pyré dochutíme citrónovou šťavou. Na zjemnenie pridáme 1 lyžicu masla a podľa potreby osolíme.

Kačacie prsia

Umyté a osušené kačacie prsia očistíme od blán, krvavých stôp a narežeme zošikma na strane s kožou. Ochutíme soľou a korením. Kačacie prsia restujeme na rozpálenej panvici bez použitia tuku najskôr na strane s kožou (asi 2/3 celkového času), aby sa z kože vypiekol tuk. Zľahka ich pritlačíme, aby sa koža opiekla rovnomerne. Opekáme, kým koža nie je chrumkavá. Potom ich otočíme a opekáme na miernom plameni ďalej. Prebytočný tuk počas restovania zbierame.

Opečené kačacie prsia preložíme na plech a pečieme vo vyhriatej rúre pri 200 °C približne 10 minút. Potom ich prikryjeme alobalom a necháme chvíľu odpočívať. Pred servírovaním ich nakrájame na tenké plátky.

Višňová omáčka

Višne scedíme a necháme odkvapkať. Šťavu odložíme na neskôr. Červenú cibuľu nasekáme nadrobno a restujeme na troche kačacieho tuku do zlatohneda. Potom pridáme višne a cukor. Keď sa cukor rozpustí, pridáme 1 lyžicu masla. Osolíme a okoreníme. Podlejeme višňovou šťavou a varíme na miernom ohni približne 10 minút. Pokiaľ sa nám zdá omáčka málo kyslá, môžeme ju dochutiť pár kvapkami citrónovej šťavy. Omáčku zahustíme 1 lyžičkou zemiakového škrobu, ktorý sme rozmiešali v troche studenej vody. Necháme prejsť varom.

Servírovanie

Na tanier naservírujeme porciu pyré, na plátky nakrájané kačacie prsia a prelejeme višňovou omáčkou. Dozdobíme lístkami rukoly, ktorú sme ochutili citrónovou šťavou, olivovým olejom, soľou a korením.

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
  • H
    Hosť
    21. november 2023, 10:20

    Vyborny recept! Ja som akurat namiesto zeleroveho pyre urobila batatove (plus klasicke zemiaky) a bolo to skvele! ☺️

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    01. január 2021, 12:35

    varila som uz niekolkokrat, vynikajuce. podla tejto visnovej omacky teraz robievam aj ine ovocne omacky k masu a vzdy su super

    Odpovedať
    • Kuchyňa Lidla
      08. január 2021, 14:08

      Dobrý deň, teší nás, že sa Vám recept tak páči a že ste si osvojili i recept na omáčku! :-) Budeme radi, ak sa s nami o postupy na Vaše omáčky podelíte. Prajeme pekný deň.

      Odpovedať
  • H
    Hosť
    17. január 2020, 18:15

    Bolo to úžasné nebíčko v papuľke. A cibuľka s višňami bolo to gro. Vrelo odporúčam.

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    12. marec 2018, 21:43

    Tak toto bolo naozaj fantasticke! Tie chute ako spolu ladili... naozaj vyborne. Jedine co mi tam nepasovalo bola cibula s visnami, nabuduce skusim bez nej. Odporucam!

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    29. január 2018, 09:46

    skvelý recept ,treba vyskúšať

    Odpovedať
Zobraziť viac komentárov


Máš všetko, čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nakúpiš v našom online shope na Lidl.sk.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať